9,5/10
Gratis verzending 60 dagen bedenktijd Achteraf betalen
Zoeken
Thuiswinkel Waarborg logo
Winkelmandje

Perzische tapijten

Perzische tapijten zijn één van de oudste soorten tapijten.

We hebben alle perzische vloerkleden voor je op een rijtje gezet. Filter o.a. op jouw favoriete kleur of maat om je favoriete perzische vloerkleed te vinden.

Toon filters
Sale
Vloerkleed Laria Blue 3
159,95 152,00
Vloerkleed Laria Blue 3
Sale
Vloerkleed Laria Brown 5
159,95 152,00
Vloerkleed Laria Brown 5
Sale
Vloerkleed Laria Blue 1
159,95 152,00
Vloerkleed Laria Blue 1
Sale
Vloerkleed Karaca Brown 08
249,95 237,00
Vloerkleed Karaca Brown 08
Sale
Vloerkleed Karaca Blue 03
69,95 66,00
Vloerkleed Karaca Blue 03
Sale
Vloerkleed Laria Blue 4
159,95 152,00
Vloerkleed Laria Blue 4

Perzische tapijten

Een Perzisch tapijt is direct herkenbaar aan de Midden-Oosterse uitstraling. Op indrukwekkende wijze worden bijzondere rood, blauw en goudtinten in rijke patronen met elkaar verweven. Inspiratie voor de motieven wordt vaak gehaald uit de natuur. Planten, bloemen, dieren en motieven uit de vier seizoenen komen op bijzondere wijze samen. De originele Perzische tapijten zijn handgeknoopt en vervaardigd van de meest kostbare wol en zijde. Vanwege het hoge vakmanschap, het ambachtelijke handwerk en de exclusieve materialen hangt hier vaak een bijzonder hoog prijskaartje aan.

Gelukkig worden tegenwoordig ook volgens moderne standaarden en werkwijzen tapijten in Perzische stijl gemaakt. Op die manier is er voor elke portemonnee en elk interieur een mooi Perzisch vloerkleed te vinden.

Een Perzisch tapijt voor elke stijl en smaak

De modernere Perzische vloerkleden doen qua kleurstelling, stijl en motieven nog steeds denken aan de klassieke Perzische tapijten. Wel zijn er veel meer mogelijkheden en subtiele stijlverschillen te ontdekken. Zo zijn er Perzische tapijten die klassieker ogen, met de traditionele rode en blauwe kleuren en patronen. Bij deze tapijten worden elementen uit de natuur op ingewikkelde wijze met elkaar verstrengeld in een patroon. Maar er zijn ook vintage ogende Perzische tapijten met kleuren die zijn vervaagd en zacht in elkaar overlopen. En dan zijn er ook nog abstracte uitvoeringen waarbij de klassieke motieven zijn uitgevaagd of waarbij een veelheid aan kleuren op creatieve manier met elkaar worden gecombineerd.

De stijl van het Perzische tapijt van vroeger wordt gecombineerd met de modernste materialen, technieken en designs. Hierdoor geeft een Perzisch tapijt aan elk type interieur een luxe uitstraling. Een strak interieur met neutraal kleurenpalet kan met een Perzisch tapijt juist een pop of color krijgen. Terwijl een Perzisch tapijt een klassiekere feel toevoegt aan een kamer met veel hout en natuurlijke materialen. Een modern Perzisch tapijt is op die manier toegankelijk voor iedereen en kan aan elke kamer een unieke uitstraling geven.