9,5/10
Gratis verzending 60 dagen bedenktijd Achteraf betalen
Zoeken
Thuiswinkel Waarborg logo
Winkelmandje

Jute vloerkleden

Een natuurlijke sfeermaker

Met z'n natuurlijke schoonheid en glans tovert een jute vloerkleed iedere ruimte om tot een knus paradijs.


​​

Toon filters

Jute vloerkleden

Wie denkt aan jute, denkt aan de zak van Sint en Piet. Maar naast die gevreesde zak, worden er ook prachtige vloerkleden van gemaakt. Met z'n natuurlijke schoonheid en glans tovert een jute vloerkleed iedere ruimte om tot een knus paradijs. Daarbij is jute hartstikke ecologisch, een perfect vloerkleed voor de natuurliefhebber.

Zo sterk als Amerigo

Je zou het misschien niet verwachten maar jute is van nature zo sterk als het paard van Sinterklaas. Het wordt geplant en geoogst in warme landen, zoals Bangladesh, India en China. Na het oogst en droogproces worden de jute baststengels geweven tot een stevig vloerkleed. Na de transformatie tot een vloerkleed wordt zijn kracht overschaduwd door pure elegantie en schittert de glans je tegemoet.

Bescheiden allemansvriend

Jute wordt ook wel 'golden fibre' genoemd, en dat begrijpen we helemaal. De natuurlijke glans en de geel/beige tint geven een fonkelend gouden effect. Met zoveel schoonheid en kracht blijft een jute vloerkleed toch opvallend bescheiden. Door zijn natuurlijk kleuren en eenvoudige designs is een jute vloerkleed in ieder interieur subtiel aanwezig. Hij schreeuwt niet om aandacht, maar in plaats daarvan brengt hij harmonie en creëert een warme sfeer. Heb je een Scandinavisch, industrieel of een bohemian interieur? Deze bescheiden allemansvriend past echt overal.

Veelzijdige bescheidenheid

Jute vloerkleden zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Ze laten zich ook heel makkelijk een kleurtje geven. Wil je echt een statement maken of één groot geheel van je woonkamer maken, dan is een recht en groot jute vloerkleed misschien wel passend. Houd je toch meer van een speelser interieur, dan zijn de jute vloerkleden in ronde vormen een aanwinst.

Milieuvriendelijk

We willen voorkomen dat jute naast z'n schoenen gaat lopen, maar we komen er bijna niet omheen. Een nog mooier voordeel aan een jute vloerkleed is het milieu. Het is namelijk hartstikke milieuvriendelijk. Het verbouwen en telen heeft weinig impact op ons milieu en zijn de vloerkleden van pure jute biologisch afbreekbaar. Daarnaast is een jute vloerkleed een goede vochtregulator in je huis en neemt het overmatig vocht op. De voordelen lijken eindeloos. Maar om dan toch één nadeel te noemen, een badkamer is geen geschikte plek voor je jute vloerkleed. Door de te hoge mate van vocht kan jute namelijk gaan rotten. Dus houdt de luchtvochtigheid voor deze bescheiden vriend goed in balans, net zoals moeder natuur dat doet.